lavasten.dk

Lavasten I Smykker

Skrevet d. 10. December 2019

Lavasten bliver brugt til rigtig mange ting, heriblandt massage, til madlavning, til sauna, til fliser og naturligvis også til smykker! Lavasten er dog lidt en utraditionel sten at bruge i smykker, det er nemlig ikke en anerkendt ædelsten, ihvertfald ikke rent geologisk.

Derimod er det blot, hvilket nok ikke er en større overraskelse, en vulkansk sten. Hvorfor kalder man dem så i det hele taget lavasten og ikke vulkansk sten? Simpelthen bare fordi, at det lyder bedre. Herudover dækker begrebet lavasten også flere forskellige typer af sten.

Generelt skal man være opmærksom, når man køber smykker, der er lavet af lavasten. Det kan nemlig betyde mange forskellige ting. Eksempelvis markedsfører nogle smykkehandlere også stenen ved navn “obsidian” som lavastan.

Det er i og for sig ikke noget galt ved at bruge forskellige former for sten og markedsføre dem som lavasten, det er blot vigtigt, at du som forbruger er opmærksom på to ting.

Først og fremmest skal du naturligvis finde ud af præcist, hvilken sten der er tale om. For det andet er det vigtigt, at man ikke betaler overpris for sit smykke, blot fordi det er markedsført som “lavasten”.

Smykker af lavasten er et gammelt koncept

Konceptet omkring smykker, der er lavet af lavasten, er ældgammelt. Lige så længe, som smykker er blevet lavet, er der ligeledes blevet lavet smykker af sten, der kan betegnes som lavasten. Ofte blev de kombineret med andre ædelsten, der dengang have stor værdi.

Lavasten har dog aldrig helt været på højde med eksempelvis diamanter og rubiner, når det kommer til værdi og anseelse. Dog har de længe været en del menneskets historie og udsmykning.

Lavasten er længe blevet forbundet med en række positive indvirkninger. Nogle har hævdet, at de angiveligt skulle modvirke angst, øge velvære og skabe sindsro. Herudover skulle stenen også være medvirkende til at fjerne negative tanker og uro.

Nogle er endda gået så langt, at de hævder, at bæreren af en lavasten vil få en tættere og mere dybfølt forbindelse til moder jord og naturen omkring os.

Desværre er intet af det ovenstående nogensinde blevet videnskabeligt bevist, hvor end mange dog har oplevet positive reaktioner på stenen.

Tak til Liams
Afslutningsvis vil jeg gerne sende et kæmpe tak til Liams, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Du kan blandt andet finde en Sebra Dukkevogn derinde.

Næste indlæg
Sort lavasten har vundet stort indpas i smykker, hvor lavastenens farve og aflæste effekter og fysiske særhed er populær hos køberne af smykkerne.  Lavasten anvendes i dag til både smykker og i forbindelse med well…
29. July 2020
Lava er nok noget de fleste har set i forskellige sammenhænge, men hvad er lava egentlig helt præcist? Det korte svar er at lava er en varm og smeltet stenmasse som er så varm at den er flydende, ja flydende sten det ly…
Lava og magma er begge begreber som bruges om den varme masse der befinder sig i, eller i nærheden af vulkaner. Men ligesom ordene er forskellige i stavemåderne, dækker de også over forskellige typer af denne masse, som…
20. July 2020
Lava er en flydende masse som opstår når magma under en vulkan fraspalter en masse gas. Denne fraspaltning kan skabe en række voldsomme eksplosioner, men kan også være meget rolig og minde lidt om en(meget varm) flod. …
Lavasten har flere funktioner end de fleste tror, og de smarte og naturlige sten bruges til utrolig mange formål lige fra elektronik, til grillen og sågar til massage som vi fokusere på i dette indlæg. Du tænker måske a…
27. February 2020
Hvis du har set Game of Thrones og måske husker det såkaldte “dragon glass” og dets egenskaber til at besejre de onde white walkers, så ved du måske allerede hvordan obsidian ser ud. Obsidian er nemlig vulkansk glas, so…
Lavasten har nogle fantastiske naturlige egenskaber som gør dem meget velegnet til stort set alt som indebærer opvarmning. Du kan både bruge lavasten til at stege kød direkte på stenen, i sauna, i smykker eller bruge d…