lavasten.dk

Lavasten I Smykker

Skrevet d. 10. December 2019

Lavasten bliver brugt til rigtig mange ting, heriblandt massage, til madlavning, til sauna, til fliser og naturligvis også til smykker! Lavasten er dog lidt en utraditionel sten at bruge i smykker, det er nemlig ikke en anerkendt ædelsten, ihvertfald ikke rent geologisk.

Derimod er det blot, hvilket nok ikke er en større overraskelse, en vulkansk sten. Hvorfor kalder man dem så i det hele taget lavasten og ikke vulkansk sten? Simpelthen bare fordi, at det lyder bedre. Herudover dækker begrebet lavasten også flere forskellige typer af sten.

Generelt skal man være opmærksom, når man køber smykker, der er lavet af lavasten. Det kan nemlig betyde mange forskellige ting. Eksempelvis markedsfører nogle smykkehandlere også stenen ved navn “obsidian” som lavastan.

Det er i og for sig ikke noget galt ved at bruge forskellige former for sten og markedsføre dem som lavasten, det er blot vigtigt, at du som forbruger er opmærksom på to ting.

Først og fremmest skal du naturligvis finde ud af præcist, hvilken sten der er tale om. For det andet er det vigtigt, at man ikke betaler overpris for sit smykke, blot fordi det er markedsført som “lavasten”.

Smykker af lavasten er et gammelt koncept

Konceptet omkring smykker, der er lavet af lavasten, er ældgammelt. Lige så længe, som smykker er blevet lavet, er der ligeledes blevet lavet smykker af sten, der kan betegnes som lavasten. Ofte blev de kombineret med andre ædelsten, der dengang have stor værdi.

Lavasten har dog aldrig helt været på højde med eksempelvis diamanter og rubiner, når det kommer til værdi og anseelse. Dog har de længe været en del menneskets historie og udsmykning.

Lavasten er længe blevet forbundet med en række positive indvirkninger. Nogle har hævdet, at de angiveligt skulle modvirke angst, øge velvære og skabe sindsro. Herudover skulle stenen også være medvirkende til at fjerne negative tanker og uro.

Nogle er endda gået så langt, at de hævder, at bæreren af en lavasten vil få en tættere og mere dybfølt forbindelse til moder jord og naturen omkring os.

Desværre er intet af det ovenstående nogensinde blevet videnskabeligt bevist, hvor end mange dog har oplevet positive reaktioner på stenen.

Tak til Liams
Afslutningsvis vil jeg gerne sende et kæmpe tak til Liams, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Du kan blandt andet finde en Sebra Dukkevogn derinde.

Næste indlæg
Det nemme svar er faktisk, at lava bliver til sten, når det størkner og det er heller ikke helt forkert. Der er dog forskel på processen derhen og hvilke ting det kommer i kontakt med, inden det størkner helt.Overordnet …
18. July 2022
Lavasten kan nemt bruges, hvis du har et akvarie derhjemme i stuen, soveværelset eller lignende.De er især gode til at bruge som dekoration, da de giver en rigtig god effekt, samt du også kan få mos og andre planter til …
Der er heldigvis flere steder i Danmark, hvor du kan købe lavasten, så du ikke skal til at lede i udlandet efter dem.Lavasten kan bruges til mange forskellige ting og derfor kommer der i den følgende tekst hjemmesider, h…
Lavasten perler er, som navnet jo klart indikerer, perler, der er lavet af lavasten. Disse specielle sten, eller perler, er blevet enormt populære i form af smykker. Ikke alene har de et unikt udseende og farve, der har …
Lavasten er perfekt til gasgrill  For nogle år siden fik vi endelig bestilt en lavasten til gasgrillen, en pizzasten, og det har vist sig at være en rigtig god investering, der kan gøres for få penge.&nbs…
Lava bliver ofte, ihvertfald i film, fremstillet som en slags brændende suppe, der flyder let og hurtigt ned af et bjerg. Det er dog ikke altid sådan det foregår. Det er slet ikke så flydende, som det bliver fremstillet.…
Lava er for mange mest af alt noget, der findes på film. Faktisk er det en meget lille del af verdens befolkning, der rent faktisk har set eller været i nærheden af lava. Dog er alle godt klar over, at lava er ekstremt v…